CTA button

Be a Hubster!

Atelier de comunicare cu Oana Pellea

Atelier de comunicare cu Oana Pellea

Duminică, 30 iunie, 2019, 12 PM – 6 PM

Te invităm la atelierul de comunicare cu Oana Pellea, într-un grup foarte restrâns, cu maxim 12 participanți.

Oana Pellea, fiica Domnicai și a cunoscutului actor Amza Pellea, s-a născut pe 29 ianuarie 1962 la București. În 1984 a absolvit Academia de Teatru și Film, clasa profesoarei Sanda Manu. Între 1984 și 1987 a fost actriță la Teatrul din Piatra Neamț. Între 1987 și 1999, când a devenit liber-profesionistă, a jucat la Teatrul Bulandra din București.

În 2006 joacă alături de Clive Owen și Julianne Moore în producția Universal Pictures “Children of Men”, regia Alfonso Cuarón, film nominalizat la trei categorii de Oscar. În 2007 este distribuită în producția britanică “I really hate my job”, regia Oliver Parker și în producția americană Fire and Ice, regia Pitof. În 2009 joacă în productța maghiaro-germană Bibliothèque Pascal, regia Szabolcz Hajdu.

Pentru activitatea ei teatrală cuprinzând peste 30 de roluri principale, a obținut numeroase premii, printre care:

  • În 2009, Marele Premiu al Festivalului Comediei Românești pentru cel mai bun spectacol, Buzunarul cu paine de Matei Vișniec, spectacol pe care l-a regizat și l-a interpretat alături de Sandu Mihai Gruia;
  • În 2000, Premiul pentru cariera internațională remarcabilă, decernat de Fundația Culturală Română; în același an, Premiul Uniunii Teatrale din România pentru cea mai bună actriță – rolul Catarina din Imblanzirea Scorpiei dupa Shakespeare, producția lui Mihai Măniuțiu;
  • În 1996, în urma rolurilor Mașa din Trei surori de Cehov, Iulius din Iulius Cezar de Shakespeare, Maria din Woyzeck de Georg Büchner, a primit Premiul pentru cea mai bună actriță decernat de Asociația Internațională a Criticilor de Teatru;
  • În 1994, Premiul UNITER pentru cea mai bună actriță pentru rolul în Mephisto, regia Alexandru Darie.

Ca actriță de film a avut circa 20 de roluri în producții regizate de Alexandru Tatos, Dan Pița, Stere Gulea, Bogdan Dreyer etc. A obținut numeroase premii internaționale pentru rolul principal din Stare de fapt, regia Stere Gulea, inclusiv cel pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Geneva, Premiul Orașului Geneva, premii la Festivalul Filmului Politic de la San Marino și la Festivalul Internațional de Film „Vulturul de Aur” din Batumi, Georgia.

Joacă în română, franceză, engleză, italiană. Participă la turnee de teatru în străinătate (Marea Britanie, Europa, SUA, Asia). A reprezentat România în numeroase jurii internaționale la festivaluri de teatru și de film.

În stagiunea 2008-2009 joacă în “Scaunele” de Ionesco la Teatrul Bulandra, în “Ma tot duc” de Marc Doré la Teatrul Foarte Mic și în “Buzunarul cu pâine” de Matei Vișniec la Teatrul Metropolis.

”Jurnal 2003-2009” este prima carte publicata de Oana Pellea.

Biletele achiziționare nu se returnează. În cazul situațiilor de fortă majoră, numele de pe bilet poate fi schimbat cu maxim 2 săptămâni înainte de data de desfășurare a evenimentului.

More participants thanks to online event management solutions from XING Events.