fbpx
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Festival Tres Court – editia online

June 5 @ 9:00 am June 14 @ 11:45 pm

Organizatori: Institut Francais de Cluj, Mioritics, Institutul Francez, Institutul Francez Timisoara – Institut francais de Timisoara, Biblioteca Judeteana “Alexandru D. Xenopol” Arad, Orange, Festival Tres Court Roumanie, Institut francais Iasi, Alliance Francaise de Pitesti, ARFA Asociatia pentru resurse francofone active

Cea de-a 22-a editie a Festivalului International de foarte scurt metraj Tres Court se va desfasura #online din 5 pana in 14 iunie 2020!

Intre 5 si 14 iunie, va dam intalnire pe www.trescourt.com, unde filmele de maximum 4 minute vor fi grupate in sectiuni.

In Romania, festivalul este coordonat de Institutul Francez din Romania, cu sustinerea Orange. Alaturi de Institutele Franceze din Cluj-Napoca, Bucuresti, Iasi si Timisoara, festivalul este sustinut de institutii si asociatii din Oradea, Baia Mare, Rasnov, Pitesti, Zalau, Arad si Bistrita.

Aceasta editie online a festivalului Tres Court, exceptionala si gratuita, permite spectatorilor din lumea intreaga, fie ca sunt liberi sau in izolare, sa descopere 124 de filme noi, foarte concise, dar pline de talent.

Filmele competitiei internationale din acest an vorbesc cu umor sau cu sensibilitate despre singuratate si incertitudine, despre ecologie si pericolul incalzirii globale, despre indragostiri, despartiri si relatii virtuale. Nu mai putin interesante sunt insa si celelalte sectiuni tematice: Paroles de femmes – filme feminine si feministe, Familiale – selectia pentru copii, selectia franceza sau selectia de filme decadente Trash&Glam, prezentata pentru prima data publicului roman.

Pentru a avea acces la filmele festivalului, cu subtitrare in limba romana si alte 6 limbi, intrati intre 5 si 14 iunie pe www.trescourt.com si accesati harta care mentioneaza toate locurile festivalului. Dati click pe orasul vostru si introduceți CODUL corespunzator:

Arad : TC-ARAD

Baia Mare : TC-BMARE

Bistrita : TC-BISTRITA

Bucuresti : TC-BUCAREST

Cluj-Napoca : TC-CNAPOCA

Iasi : TC-IASI

Oradea : TC-ORADEA

Pitesti : TC-PITESTI

Rasnov : TC-RASNOV

Timisoara : TC-TIMISOARA

Zalau : TC-ZALAU

Ca in fiecare an, la sfarsitul vizionarii, spectatorii vor putea vota cele 3 filme preferate din Competitia internationala. Premiul international al publicului va fi acordat filmului care a obtinut cele mai multe voturi din intreaga lume.

Aceasta editie online a festivalului Tres Court din luna iunie va fi completata in toamna, in intervalul 7–17 noiembrie, de difuzarea in sali a competitiei romanesti si a unei selectii Best Of 2020 a festivalului.

Coordonator national: Institutul Francez din Romania

Sponsor principal: Orange

Partener: Bureau de l’OIF – Europe centrale et orientale

Organizatori locali: Consiliul Judetean Salaj; Fundatia Arte+ Baia Mare; Asociatia Mioritics; Alianta Franceza Pitesti; Biblioteca Judeteana „A.D. Xenopol” Arad; ARFA-Asociatia pentru Resurse Francofone Active Bistrita; Colegiul National „Mihai Eminescu” Oradea.

Go Top