fbpx
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Festivalul Filmului European se vede online: 8-21 iunie

June 8 @ 1:00 pm June 21 @ 4:00 pm

Organizatori: EUNIC Romania, Festivalul Filmului European, Institutul Cultural Român / Romanian Cultural Institute, TIFF Unlimited

#FFE24 ONLINE | 17-21 iunie 2020 | pe ffe.ro si unlimited.tiff.ro

#SaveTheDate: Cea de-a 24-a editie a Festivalului Filmului European, organizat de Institutul Cultural Roman, Comisia Europeana in Romania si membrii EUNIC Romania, a fost amanata din cauza crizei sanitare.
Festivalul va avea o componenta online in perioada 8-21 iunie 2020, pe platforma FFE.ro si TIFF Unlimited, cu 2 sectiuni de scurtmetraje (romanesti si europene).

🇷🇴 #CinemaCasa – Festivalul continua traditia de a invita regizorii romani sa preia rolul simbolic de ambasadori ai cinematografiei europene, iar anul acesta, prin directorul artistic desemnat, Andrei Tanasescu, a invitat o serie de regizori romani sa realizeze scurtmetraje in contextul autoizolarii impuse de criza sanitara. 21 regizori au raspuns pozitiv acestui apel, iar filmele realizate de acestia vor alcatui sectiunea Cinem@Casa. Intentia apelului a fost de a oferi, in aceasta perioada precara, o oportunitate cinematografiei romanesti de a continua procesul sau creativ si legatura stransa cu publicul roman.

🇪🇺 #EUShorts – In paralel cu aceasta sectiune, publicul va putea urmari si o selectie de scurtmetraje din diverse tari europene, oferite de partenerii Festivalului, ambasadele si institututele culturale straine din Bucuresti.

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Roman / Romanian Cultural Institute impreuna cu (Reprezentanta) Comisia Europeana in Romania, sub egida EUNIC Romania, in parteneriat cu TIFF Unlimited, iar selectia filmelor este realizata cu sprijinul ambasadelor si centrelor culturale ale tarilor europene.

Go Top